Over ons werk

Lees meer over wat we doen in België en daarbuiten.

Ons werk

Jaarlijks sterven er 10.000 Belgen aan een plotse hartstilstand buiten het ziekenhuis. Samen kunnen we het leven van 5.000 van hen redden.

Om deze overlevingskansen te verhogen, richt het werk van onze stichting zich op drie onderdelen: awareness, fundraising en get skilled.


Lees hieronder wat we in België doen om mensen bewust te maken van elk van deze drie onderdelen.

Awareness

Om de awareness van een plotse hartstilstand te verhogen, werken we samen met organisaties die dicht bij de mens staan. Dit zijn onder andere sportclubs, scholen, gemeentes en de overkoepelende organisaties.

Samen met deze overkoepelende organisaties starten we projecten waaraan mensen kunnen deelnemen. Binnen deze projecten komt vooral de problematiek aan bod en helpen we onze samenwerkingspartners hun volgers ervan bewust te maken hoe we samen vele levens kunnen redden.

Door middel van gratis te gebruiken toolkits kunnen initiatiefnemers hun netwerk ook correct informeren. Op die manier bereiken we met onze projecten een hele grote groep mensen.

Fundraising

Onze stichting heeft een fundraisingsplatform ontwikkeld waar mensen binnen een van onze projecten een inzamelactie kunnen starten voor een AED-pakket in hun omgeving.

Een AED, het onderhoud en de opbergkast zijn niet goedkoop. Maar door de kosten van de aankoop te delen door middel van een inzamelingsactie met vrienden, buren, sportclubleden en collega's, wordt het pakket goed betaalbaar.

Bij het voltooien van de inzamelactie, wordt het AED-pakket namelijk ook beschikbaar gemaakt voor de buurt. Als iedereen dus zijn/haar steentje bijdraagt, kan een grote groep mensen genieten van een AED in hun omgeving.


Neem eens een kijkje bij onze projecten voor België en kijk waaraan je kunt meehelpen!

Get skilled

Het is belangrijk dat mensen weten wat ze moeten doen in geval van een plotse hartstilstand. Onze stichting mikt op het aanleren van de juiste skills aan zoveel mogelijk mensen.

Reanimatietraining is hierbij essentieel en om die reden ook een vast onderdeel binnen onze projecten. Met elke gerealiseerde inzamelactie worden ten minste 10 mensen opgeleid. Ook organiseren we een keer per jaar een dag waar mensen gratis reanimatievaardigheden kunnen leren. En dit doen we in ieder land waar we actief zijn.


Samen met onze partners zetten we in op een groots doel: 5.000.000 Europeanen trainen in de volgende 5 jaar

Meer weten over ons werk?

Wil je meer te weten komen over ons werk in Europa? Klik dan op de knop hier beneden en lees meer. Je wordt hiervoor doorgestuurd naar de internationale pagina van Live is Life.

Help mee!

Wil jij meehelpen in jouw buurt? Of wil je meer te weten komen over onze stichting? Neem contact op met ons.

Top