Samen redden we meer Belgen met een plotse hartstilstand!

Stichting Live is Life werkt in Europa om de overlevingskans voor een plotse hartstilstand te verhogen.

Alleen samen redden we de levens van 5.000 Belgen per jaar!

Jaarlijks sterven er 10.000 Belgen aan een plotse hartstilstand buiten het ziekenhuis omdat acute medische zorg niet op tijd verleend kon worden.

Bij een plotse hartstilstand moet er zo snel mogelijk gestart worden met reanimeren en moet onmiddellijk een Automatische Externe Defibrillator (AED) gebruikt worden. Op deze manier stijgt de overlevingskans naar 50%.

Ontdek wat jij kunt doen om de overlevingskansen in jouw omgeving te verhogen.


Kom in Actie

Via het platform van Stichting Live is Life begin je met een inzamelactie voor een AED-pakket binnen een van onze projecten. Kijk welke projecten actief zijn en ga vandaag nog van start met jouw actie!

Ook is het mogelijk bestaande acties te steunen. Zo doneer je via ons fundraisingsplatform gemakkelijk aan een actie in jouw omgeving.

Ons werk

Stichting Live is Life is actief op de volgende drie gebieden. Ontdek meer over ons werk in België en hoe we samen de overlevingskans bij een plotse hartstilstand in België kunnen verhogen.

We verhogen de awareness van een plotse hartstilstand. Het is belangrijk dat we begrijpen dat als we samenwerken, we vele levens kunnen redden. Elk jaar opnieuw.

Het is belangrijk te weten wat te doen bij een plotse hartstilstand. Zo kun je het leven redden van iemand anders. Wij geven jou de skills!

Onze projecten

Kijk welke projecten er actief zijn in België. Start een inzamelingsactie binnen één van de projecten of doneer aan bestaande acties bij jou in de buurt!
 • Zamel samen geld in voor een AED-pakket voor uw school.In samenwerking met HeartSaver vzw kunt u via Live is Life een inzamelactie beginnen voor een AED-pakket voor uw school.

  Start een actie Meer weten
 • Zamel geld in voor een AED-pakket voor jullie club. Samen maken we de wielersport heartsafe.Een initiatief van Belgian Cycling, Cycling Vlaanderen en FCWB in samenwerking met Stichting Live is Life.

  Start een actie Meer weten

Nieuws

Nieuws over ons werk in België en daarbuiten.
  
 • 19/01/2023

  Win een clubtraining van bondscoach Sven Vanthourenhout!In samenwerking met Belgian Cycling, Cycling Vlaanderen en FCWB hebben we een winactie georganiseerd binnen het Heartsafe Cycling project. Alle clubs die zich aanmelden en actief meedoen aan de actie, maken kans op de clubtraining van Sven Vant...

 • 02/11/2022

  Met trots presenteren wij onze samenwerking met Belgian Cycling en demarreren wij samen naar een hartveilige wielersport in Belgie. Clubs en leden kunnen via ons unieke fundraising platform middelen verzamelen waarmee zij training, producten en diensten kunnen verwerven waarmee zij optimaal voorber...

 • 10/10/2022

  Bijna 40 scholen hebben zich voor de zomervakantie aangemeld om mee te doen aan het project 'HeartSaver School'. Zij gaan samen met alle leerlingen, ouders, schoolleiding en bedrijven in de buurt geld ophalen om hun school en schoolomgeving HeartSafe te maken!

 • 06/10/2022

  Vorige week in Florence, Italië, was het zover: de formele launch van onze stichting samen met al onze Europese partners.Stichting Live is Life streeft ernaar om de overlevingskansen voor een plotse hartstilstand te verhogen. Dit doen we door de awareness inzake de problematiek te verhogen, door het...

 • 06/10/2022

  Binnenkort maken we de Belgische wielersport heartsafe.Samen met Belgian Cycling, Cycling Vlaanderen en FCWB starten we het project 'HeartSafe Cycling' en gaan we jullie wielerclub helpen heartsafe te worden! 

 • 22/09/2022

  Binnenkort start Stichting Live is Life een project met een van de grootste sportbonden in België. Houd ons in de gaten!

Help mee!

Wil jij meehelpen in jouw buurt? Of wil je meer te weten komen over onze stichting? Neem contact op met ons.

Top